Θεσσαλονίκη: Μέχρι αύριο σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 15:23
Θεσσαλονίκη: Μέχρι αύριο σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Μέχρι αύριο θα βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, όπως ανακοινώνει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Διεύθυνση υπενθυμίζει ότι έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι από το απόγευμα σήμερα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Δυτική και Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, και πρόσκαιρα την Κεντρική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη θα επηρεαστούν οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια ενώ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Την Τετάρτη η κακοκαιρία θα πλήξει το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά καθώς και την κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) θα πληγεί πρόσκαιρα από την κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη

Οι πολίτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 15:25