Νέα ένταση υπήρξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον χώρο γύρω από το ΑΠΘ, το οποίο είχε περικυκλωθεί νωρίτερα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν, μπροστά από το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, ομάδα νεαρών που επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο των πανεπιστημίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον τους και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με τη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή μεγάλος αριθμός ατόμων έχει συγκεντρωθεί στον αύλειο χώρο του κτιρίου διοίκησης της πρυτανείας, φωνάζουν συνθήματα και έχουν αναμμένους πυρσούς. Έντονη είναι και η κινητικότητα στη Ροτόντα.

 

Σημειωτέον δε πως οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον επτά ατόμων. Ομάδες καθηγητών και φοιτητών μαζί με δικηγόρους και απλούς πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν το χώρο των πανεπιστημίων ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΑΠΘ.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες φοιτητών, μία αστυνομική αύρα που εκτοξεύει νερό βρισκόταν κοντά στο χώρο του πανεπιστημίου.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης