Την ανάγκη για έγκαιρο και πλήρη εμβολιασμό όλων των ηλικιακών ομάδων με τα εμβόλια που συστήνονται και περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι ο εμβολιασμός ρουτίνας είναι ασφαλής κατά την περίοδο της πανδημίας, εφόσον τηρούνται οι κανόνες προστασίας, και δεν αυξάνει την πιθανότητα λοίμωξης από Covid-19, ούτε μειώνει την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια του χορηγηθέντος εμβολίου.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι θα πρέπει να γίνεται η συμπλήρωση των εμβολιασμών που καθυστέρησαν να γίνουν αλλά και ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή την επικαιροποίηση των συστάσεων εμβολιασμού κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας και τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να μην παραλείπεται ο εμβολιασμός των παιδιών και των ενηλίκων για τις κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται από τα εμβόλια, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας επισημαίνει ότι «η πανδημία από τον νέο κορωνοϊό έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό και η εξέλιξή της έχει αποδείξει την αξία των εμβολίων στην πρόληψη και την προστασία της υγείας του πληθυσμού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης