Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός οδηγού, ο οποίος λόγω της έντονης χιονόπτωσης εγκλωβίστηκε χθες, το βράδυ της Τετάρτης, με το αυτοκίνητό του στον δρόμο μετά το ΣΕΟ Χορτιάτη προς Αρδαμέρι.

Καθοριστική ήταν η συνδρομή της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης, η οποία έσπευσε στο σημείο και μετά από μια πολύωρη επιχείρηση, κατάφερε να απεγκλωβίσει τον οδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης, το ακριβές σημείο που ήταν ακινητοποιημένο το όχημα δόθηκε μέσω στίγματος GPS.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας της επιχείρησης ήταν πως, πέρα από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, το όχημα έπεσε σε χωράφι με κανάλι που είχε βύθισμα 70 πόντους.

Η ανακοίνωση της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίσιο τέλος είχε ο εντοπισμός και απεγκλωβισμός ατόμου σε ορεινή περιοχή την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, 1.5 χλμ πριν το Αρδαμέρι.

Η Elite Rescue Team- ΕΠΙΛΕΚΤΗ ομάδα διάσωσης , ειδοποιήθηκε περίπου στις 20:00 για αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας ISUZU T-MAX που είχε ακινητοποιηθεί λόγω έντονης χιονόπτωσης στο δρόμο μετά το ΣΕΟ Χορτιάτη προς Αρδαμέρι.

Το ακριβές σημείο δόθηκε μέσω στίγματος GPS όπου και έσπευσαν 3 τζιπ της ομάδας μας με ειδικό εξοπλισμό, καθώς ο οδηγός είχε χάσει το δρόμο και έπεσε σε χωράφι με κανάλι που είχε βύθισμα 70 πόντους. Η ρυμούλκηση και αποκόλληση έγινε με ειδικούς ιμάντες, χωρίς να παρασχεθούν Α’ βοήθειες μιας και ο οδηγός ήταν καλά στην υγεία του.

Λόγω έντονης χιονόπτωσης όλη τη νύχτα στην περιοχή, η επιχείρηση έληξε στις 02:00 ξημερώματα Πέμπτης. Ο οδηγός ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές της Elite Rescue Team για την άμεση κινητοποίηση και το ενδιαφέρον τους.

Δείτε φωτογραφίες της ΕΟΔ από την επιχείρηση:

Πηγή: thestival.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης