Περαιώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου ΜΕΤ, την Πρωτοχρονιά, στη Θεσσαλονίκη.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, που με τη σειρά του θα κάνει σχετική πρόταση στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει για την εξέλιξη της υπόθεσης από εδώ και στο εξής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω δικαστική εξέλιξη θα διαδραματίσει η εξέταση των τριχών που έχουν ληφθεί από την 24χρονη Γεωργία Μπίκα, αίτημα το οποίο κατέθεσε, και έγινε αποδεκτό από την ανακριτική αρχή, ο τεχνικός σύμβουλός της, ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. 

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τη δικογραφία, θα παίξει σημαντικό ρόλο είναι η γνωμάτευση του ιατρικού κέντρου στη Βέρνη της Ελβετίας όπου έγινε η τοξικολογική εξέταση, μετά από αίτημα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Όπως είχε αποκαλύψει η «Ζούγκλα», παρουσιάζοντας μάλιστα και το έγγραφο των Ελβετών επιστημόνων, δύο είναι τα σημαντικά σημεία τα οποία επισημαίνουν οι Ελβετοί ιατροδικαστές, από την ανάλυση ούρων της 24χρονης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο είναι ότι διαπιστώνουν μεγάλη καθυστέρηση πέραν των 12 ωρών στη λήψη των ούρων από το Αστυνομικό Τμήμα όπου η Γεωργία Μπίκα έκανε την καταγγελία για τον βιασμό, κάτι που θεωρούν ανεπίτρεπτο για μια τόσο βαριά καταγγελία, αφού μπορεί να χαθούν σημαντικά στοιχεία.

Το δεύτερο είναι ότι από τα ευρήματα που είχαν, και παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, βρέθηκε πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στις εξετάσεις της 24χρονης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν της εξέτασης των ληφθέντων δειγμάτων από το τριχωτό της κεφαλής της Γεωργίας Μπίκα από το εργαστήριο στην Ελλάδα, ο τεχνικός της σύμβουλος έχει απευθυνθεί για την ίδια εξέταση σε πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό-εξεταστικό κέντρο σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπου κι από εκεί αναμένεται σε λίγες μέρες το αποτέλεσμα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης