Θεσσαλονίκη: Ομαλοποιείται η κυκλοφορία τρένων μετά τη λήξη της συμβολικής κατάληψης στο Άδενδρο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, 11:14
Θεσσαλονίκη: Ομαλοποιείται η κυκλοφορία τρένων μετά τη λήξη της συμβολικής κατάληψης στο Άδενδρο

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης και ομαλοποιείται σταδιακά η κίνηση των τρένων, όπως ενημερώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ύστερα από τη λήξη της συμβολικής κατάληψης στον σιδηροδρομικό σταθμό του Άδενδρου, από μαθητές, γονείς και κατοίκους της περιοχής.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστος Τούρτας, προκλήθηκαν καθυστερήσεις, 35 και 10 λεπτών, σε δύο τρένα του προαστιακού Λάρισας - Θεσσαλονίκης.

Γονείς και μαθητές του 2ου Γυμνασίου - ΓΕΛ Χαλκηδόνας (στεγάζονται στο Άδενδρο), με τη συμπαράσταση καθηγητών και της Δημοτικής Αρχής Χαλκηδόνος, πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί συμβολικό αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο δικό τους, αλλά και σε άλλα σχολεία του δήμου.

«Κάναμε συμβολικό αποκλεισμό για 40-45 λεπτά, στο 2ο ΓΕΛ Χαλκηδόνας δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη τμήμα Υγείας (κατεύθυνσης) στην Γ΄Λυκείου, οι μαθητές αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλο σχολείο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου ΓΕΛ Χαλκηδόνας, Δέσποινα Ταμπουρά - Πλούτου.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι τα κενά σε καθηγητές αφορούν σχολεία εκτός αστικού ιστού και διεκδικούν «να εγκριθούν άμεσα όλα τα ολιγομελή τμήματα της Ελλάδας, μαζί και το δικό μας», όπως είπε η κα Ταμπουρά. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα παιδιά τους. «Τα παιδιά της επαρχίας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας» επεσήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου ΓΕΛ Χαλκηδόνας.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Κωστοπούλου δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι η διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος στηρίζει τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών, καθώς, όπως είπε, δεν είναι μόνο τα σχολεία στο Άδενδρο (2ο Γυμνάσιο - ΓΕΛ Χαλκηδόνας) που αντιμετωπίζουν κενά καθηγητών.

«Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις γονέων και μαθητών, βρισκόμουν και εγώ στη συμβολική κατάληψη, αγωνιζόμαστε κι εμείς για την ενίσχυση των σχολείων μας, δεν είναι μόνο τα ολιγομελή της Γ' Λυκείου» σημείωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας.

«Τα σχολεία που δεν είναι μέσα στην πόλη αντιμετωπίζουν προβλήματα, πολλά τμήματα υπολειτουργούν. Τα μεγαλύτερα κενά διαπιστώνονται εκτός από το σχολείο στο Άδενδρο, στο Λύκειο Προχώματος και στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων» υπογράμμισε η κα Κωστοπούλου.

Επεσήμανε ότι υπάρχει ενδιαφέρον να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο αυτά είναι -όπως διευκρίνισε- θέματα του υπουργείου. Συμπλήρωσε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση.

Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου - ΓΕΛ Χαλκηδόνας θα επιδιώξουν να συναντήσουν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης, ώστε να θέσουν εκ νέου τα αιτήματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, 11:58