Θεσσαλονίκη: Παλιές ηλεκτρικές συσκευές βρίσκουν «δεύτερο σπίτι» σε άπορες οικογένειες του κεντρικού δήμου

Θεσσαλονίκη: Παλιές ηλεκτρικές συσκευές βρίσκουν «δεύτερο σπίτι» σε άπορες οικογένειες του κεντρικού δήμου
Ένα «δεύτερο σπίτι» σε άπορες οικογένειες του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να βρουν άχρηστα ψυγεία, κουζίνες που βρίσκονται σε κάποιο υπόγειο, υπολογιστές που χάλασαν ή πάλιωσαν. Όλες οι συσκευές, αφού επισκευαστούν και απολυμανθούν, παραχωρούνται σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Μέσω του προγράμματος «Second Home-Δεύτερο σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι» οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές δίνονται σε άπορες οικογένειες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «τρέχει» το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με εταιρεία ηλεκτρικών ειδών.

Σαράντα οικογένειες έχουν επωφεληθεί του προγράμματος και έχουν αποκτήσει στα σπιτικά τους ψυγεία, κουζίνες και άλλες συσκευές που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους είτε δεν τις χρησιμοποιούσαν, είτε δεν τις χρειάζονταν, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο να βελτιώσει τη ζωή των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν μία ηλεκτρική συσκευή και δεν την χρειάζονται, αντί να καταλήξει στα σκουπίδια, να παραχωρηθεί σε μία οικογένεια που στηρίζεται από τις κοινωνικές δομές του δήμου. Μέχρι στιγμής, οι οικογένειες αυτές ανέρχονται σε 40» πρόσθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λεκάκης, εξασφαλίστηκε ετήσια χορηγία ύψους 120.000 ευρώ από γνωστή εταιρεία σούπερ μάρκετ. Κάθε μήνα ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προμηθεύεται με αναγκαία είδη διατροφής και καθαριότητας, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες πολιτών μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των κοινωνικών δομών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 14:06