Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι, προερχόμενοι από 61 χώρες του κόσμου, επισκέφθηκαν στα δύο χρόνια λειτουργίας του, το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων | Blue Refugee Center του Solidarity Now στη Θεσσαλονίκη.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε αυτούς τους ανθρώπους παρασχέθηκαν δωρεάν πολυάριθμες υπηρεσίες (πάνω από 50.000), «εκ των οποίων οι 33.500 αντιστοιχούν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες».
«Εκπαιδευτικά μαθήματα και σεμινάρια, επαγγελματική συμβουλευτική, νομική βοήθεια και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, χώρος για το παιδί, τη γυναίκα και την οικογένεια, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, τόπος σκέψης, συζήτησης, συμμετοχής και λήψης αποφάσεων, όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων του SolidarityNow στη Θεσσαλονίκη» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων| Blue Refugee Center είναι μέρος των προγραμμάτων της οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να υποστηρίξει και να βοηθήσει μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο και γενικότερα όλους εκείνους τους πληθυσμούς που πλήττονται από την ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση των τελευταίων ετών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης