Στην παράδοση τροφίμων και φαρμάκων κατ’ οίκον για ηλικιωμένους και πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, κατά τη διάρκεια του lockdown, προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Με απόφαση του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ενισχύεται με το προσωπικό των ΚΑΠΗ ώστε να εξυπηρετούνται όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε βασικές καθημερινές τους ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους ανθρώπους αυτούς θα παρέχεται αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ, συνταγογράφηση φαρμάκων στους γιατρούς του ΚΑΠΗ εάν δεν έχουν δικό τους γιατρό, εκτέλεση συνταγών στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και εκτέλεση συνταγών για φάρμακα υψηλού κόστους στα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ, ψυχολογική υποστήριξη και καθημερινή παροχή συσσιτίου σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Οι παραπάνω υπηρεσίες, που προσφέρονται στο πλαίσιο της δράσης με κεντρικό σύνθημα «Μείνετε Σπίτι, Θα έλθουμε εμείς», παρέχονται κατ’ οίκον από το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των ΚΑΠΗ.

Για να υποβάλουν το αίτημά τους, οι πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310521576, 2310519584, 2310550989, τις καθημερινές από τις 08:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:30. Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί και το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 14:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης