Θεσσαλονίκη: Παραπομπή γιατρού σε δίκη για φακελάκια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 21:29
Θεσσαλονίκη: Παραπομπή γιατρού σε δίκη για φακελάκια
Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται γιατρός που κατηγορείται ότι εισέπραττε «φακελάκια» από ασθενείς.

Είχε συλληφθεί πέρσι από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., διότι ως διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «'Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης κατηγορήθηκε ότι ζήτησε και πήρε «φακελάκι» 50 ευρώ από ασθενή για να πραγματοποιήσει επέμβαση ρουτίνας.

Στο γραφείο του είχαν βρεθεί τότε ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά που φέρεται ότι παρέπεμπαν σε ασθενείς του και ερευνήθηκε εάν συνδέονταν με ενδεχόμενο χρηματισμό.

Την ίδια περίοδο, έφτασε στις διωκτικές αρχές δεύτερη καταγγελία ασθενούς περί χρηματισμού του ιδίου.
Απολογούμενος τότε στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης, ο 65χρονος αρνήθηκε ότι ζήτησε τα 50 ευρω για τα οποία συνελήφθη επ' αυτοφώρω, ενώ, αναφερόμενος στο σημειωματάριο φέρεται ότι απολογήθηκε ότι επρόκειτο για έντυπο «πορτοφόλι» εσόδων-εξόδων, αρνούμενος ότι αυτό περιελάμβανε ονόματα ασθενών.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να τον άφησαν ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους.
Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω τον παραπέμπει τώρα να δικαστεί στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης για δωροληψία κατ' εξακολούθηση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 21:29