Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών για την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών για την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, η οποία -όπως υποστηρίζουν- αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων-ημερών ασφάλισης για τους εργαζομένους σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και σε κέντρα ξένων γλωσσών.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπαγιάννης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βάσει της εγκυκλίου η ασφάλιση δεν θα γίνεται με βάση τις ημέρες εργασίας και τις αποδοχές του εργαζομένου, αλλά μόνο με βάση τις ώρες εργασίας που έχουν δηλωθεί από τον εργοδότη στον ΕΦΚΑ. Με την αλλαγή αυτή, όπως υποστήριξε, υπάρχει κίνδυνος οι εκπαιδευτικοί να μην καταφέρουν να συμπληρώσουν τα ένσημα που χρειάζονται για ασφάλιση και για ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι.

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ζητούν απόσυρση της εγκυκλίου, επέδωσαν υπόμνημα στις γραμματείες του Υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 11:59