Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση τζαμαρίας σε δημοτικό σχολείο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 09:42
Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση τζαμαρίας σε δημοτικό σχολείο
Ποινικές ευθύνες αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας με την πτώση τζαμαρίας -που αποκολλήθηκε από κούφωμα- μέσα σε σχολική αίθουσα, όπου φιλοξενούνταν μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, την οποία ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ανάληψης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ειδικότερα, το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου. Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγγελέας ζήτησε να ληφθούν ένορκες καταθέσεις από τον διευθυντή του σχολείου, τη δασκάλα που βρισκόταν τη στιγμή του συμβάντος στην αίθουσα κι όποιον άλλον κριθεί σκόπιμο, ενώ ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης, θα ληφθεί από τον υπεύθυνο συντήρησης του κτηρίου.

Το συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, αλλά έγινε γνωστό μόλις τη Δευτέρα. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε τραυματισμός μαθητών. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης φιλοξενείται μαζί με το Ε' Γυμνάσιο σε συγκρότημα λυόμενων κτηρίων, που στήθηκε μετά τον μεγάλο σεισμό του '78, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής.

Το κτήριο όπου στεγάζεται το 12ο Δημοτικό Σχολείο, μετά το εν λόγω συμβάν, κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Ακατάλληλο για μάθημα κρίθηκε σχολικό κτήριο στη Θεσσαλονίκη
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015, 15:38

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 09:42