Θεσσαλονίκη: Πολύωρη διακοπή ρεύματος λόγω υπόγειας διπλής βλάβης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 10:43
Θεσσαλονίκη: Πολύωρη διακοπή ρεύματος λόγω υπόγειας διπλής βλάβης

Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν, από τις πρώτες πρωινές ώρες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε μεγάλο τμήμα της ευρύτερης περιοχής των οδών Μαρτίου - Βούλγαρη στην ανατολική Θεσσαλονίκη, λόγω υπόγειας διπλής βλάβης σε δύο μετασχηματιστές του δικτύου, την οποία επιχειρούν εδώ και ώρες να αποκαταστήσουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Το Κέντρο βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) άρχισε τα ξημερώματα λίγο μετά τη 01.00 να λαμβάνει αναφορές για διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή και συγκεκριμένα στις οδούς Στρωμνίτσης, Βούλγαρη, Καθηγητή Παπαδάκη, Αχιλλέως Σαμοθράκη, Ρήγα Φεραίου, Χαλκιδικής και Μακεδονίας, Σόλωνος, Καρακάση.

Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσαν στις 05.00 ότι πρόκειται για υπόγεια βλάβη στο δίκτυο.

Πρόκειται μάλιστα για δύο βλάβες σε ισάριθμους μετασχηματιστές, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Σπύρος Γαβράς. «Υπάρχει αλληλουχία ηλεκτροδότησης διαδοχικών μετασχηματισμών. Στη συγκεκριμένη ομάδα 10 μετασχηματιστών έχουμε πρόβλημα γιατί βλάβες παρουσιάστηκαν στον πρώτο και παράλληλα στον δέκατο μετασχηματιστή. Αυτή η αλληλουχία των μετασχηματιστών θα μας έδινε τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσουμε την περιοχή, αν η βλάβη ήταν μόνο στον ένα μετασχηματιστή» σημείωσε ο κ. Γαβράς. «Η μία βλάβη εντοπίστηκε στην περιοχή Δελφών και Π. Συνδίκα και η δεύτερη περίπου στην περιοχή Βούλγαρη» συμπλήρωσε.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει εκτίμηση για τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης της βλάβης, ωστόσο ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης εκτίμησε ότι τις μεσημεριανές ώρες θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 10:43