Πτώση της θερμοκρασίας, νεφώσεις, που κατά περιόδους είναι αυξημένες, και τοπικές ομίχλες, συνθέτουν από νωρίς το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ομίχλη που «σκέπασε» το πρωί περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, κυρίως στα ανατολικά, δημιούργησε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον αερολιμενικό έλεγχο, δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν πτήσεις -αντιστοίχως- από την Αθήνα κι από την Κωνσταντινούπολη, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν και επέστρεψαν στα αεροδρόμια απ’ όπου απογειώθηκαν.

Παράλληλα, λόγω της περιορισμένης ορατότητας, η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης διεξαγόταν με χαμηλές ταχύτητες.

Την ίδια ώρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών και της υπερχείλισης χειμάρρων, ισχύουν διακοπές κυκλοφορίας σε σημεία επαρχιακών και τοπικών δρόμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα σημεία αυτά είναι τα εξής: στη Χαλκιδική, στο 54ο χλμ. της βοηθητικής οδού της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καλλικράτειας – Σωζόπολης, στο 2o χλμ. της επαρχιακής οδού Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Βαρβάρας – Νεοχωρίου, στο 4ο χλμ. του αγροτικού δρόμου Ιερισσού – Ξηροποτάμου και στο 1ο προς 2ο χλμ. του αγροτικού δρόμου Γοματίου – Δεβελικίου. Στο Κιλκίς, διακοπές ισχύουν στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Πολυκάστρου – Κιλκίς και στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου.

Σε όλα τα παραπάνω σημεία, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Παράλληλα, από την περασμένη Παρασκευή, απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κοζάνης, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος που σημειώθηκε σε σημείο της παλιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης