Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 21χρονου για μεταφορά 12 μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 15:56
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 21χρονου για μεταφορά 12 μεταναστών

Στη σύλληψη ενός νεαρού, ηλικίας 21 ετών, ο οποίος - σύμφωνα με την Αστυνομία - ενέχεται σε παράνομη μεταφορά μεταναστών οδήγησαν συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλλινδοίων και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και απείθεια.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, ο 21χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, προσκρούοντας τελικά σε φωτεινό σηματοδότη, οπότε και ακινητοποιήθηκε. Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντοπίστηκαν δώδεκα αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Σημειώνεται ότι δεν αναφέρθηκε τραυματισμός κάποιου επιβάτη από την πρόσκρουση.

Στο πλαίσιο ελέγχου του οδηγού, διαπιστώθηκε ότι και ο ίδιος στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην ελληνική επικράτεια, ενώ από την κατοχή του κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 15:58