Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 26-11-2018 στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 26χρονπς αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές εκθεσιακών κινητών τηλεφώνων από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Απρίλιο, εγκληματική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη κλοπών εκθεσιακών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, συγκεκριμένου μοντέλου, από διάφορα καταστήματα σε όλη την Επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης, ένα από τα μέλη της σπείρας εισέρχονταν πρώτο στα κατάστημα, προσποιούμενος τον πελάτη. Στη συνέχεια αφού εντόπιζε την εκθεσιακή συσκευή που τον ενδιέφερε, προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απενεργοποιήσει τον αισθητήρα του συναγερμού στην βάση ασφαλείας. Ακολούθως, αποχωρούσε από το κατάστημα και έτερο μέλος που εισέρχονταν στη συνέχεια, αφαιρούσε το εν λόγω κινητό, χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός.

Στην κατοχή του, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο (2) συσκευές κινητού τηλεφώνου
• Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
• Μικροποσότητα ναρκωτικών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν είκοσι δύο (22) περιπτώσεις κλοπών στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Λαμία, Λουτράκι και στη Θήβα.

Περαιτέρω επισημαίνεται ότι ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης