Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή ευθύνης τους, το βράδυ της Δευτέρας, έκαναν σήμα στάσης σε διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο.

Παρά τις ηχητικές και φωτεινές προειδοποιήσεις, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να αποφύγει τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου και τη σύλληψη του 33χρονου οδηγού, ακολούθησε επισταμένη αστυνομική έρευνα, απ΄ την οποία προέκυψε ότι ο δράστης αφαίρεσε το συγκεκριμένο όχημα το απόγευμα της ίδιας ημέρας από την περιοχή της Σταυρούπολης.

Στη συνέχεια, διέρρηξε τέσσερα επιπλέον σταθμευμένα οχήματα, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να θέσει σε λειτουργία δύο από αυτά, ενώ από το εσωτερικό των άλλων δύο αφαίρεσε διάφορα μικροαντικείμενα.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος δράστης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• την 27-08-2011, διέρρηξε κατοικία στο Νέο Ρύσιο, απ’ όπου απέσπασε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και χρυσαφικά, αξίας 7.000 ευρώ

• την 28-12-2011, διέρρηξε αποθήκη στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσε έναν χάλκινο ψύκτη, αξίας 1.500 ευρώ

• την 30-12-2011, προέβη σε ζωοκλοπή από περιφραγμένο αγροτεμάχιο επίσης στην περιοχή του Ρυσίου

• την 03-11-2011, διέρρηξε οικία, χωρίς ωστόσο να αποσπάσει αντικείμενα

• την 11-01-2012, αφαίρεσε φορτηγό αυτοκίνητο από την περιοχή της Τούμπας

• την 14-01-2011, από την περιοχή της Πολίχνης, έκλεψε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς την επόμενη ημέρα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τη διερεύνηση της εγκληματικής δράσης του 33χρονου.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει καταδικαστεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης