Τη δράση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Ροτόντας αποκάλυψε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, χθες, στην ομώνυμη πλατεία και πέριξ αυτής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη 17 ατόμων, φερόμενων ως μελών του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων κι ένας 23χρονος Μαροκινός που κατηγορείται ως “ιθύνων νους” της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 17 έως 25 ετών και κατάγονται από την Αλγερία, τη Συρία, το Μαρόκο, τη Γεωργία και την Αλβανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατασχέθηκαν 691,88 γραμ. κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των 1632 ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών και 17 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις παράνομες συναλλαγές τους. Μέρος της κατασχεθείσας κάνναβης εντοπίστηκε σε δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου που εκτιμάται ότι χρησιμοποιείτο ως “καβάτζα”.

Όπως έγινε γνωστό, ο 23χρονος Μαροκινός κατηγορείται ότι κανόνιζε την προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και πώληση των ναρκωτικών, ενώ συντόνιζε και κατηύθυνε τις κινήσεις των συγκατηγορουμένων του, που είχαν διάφορους ρόλους στη δράση του κυκλώματος. Κάποιοι εξ αυτών ασχολούνταν με το κομμάτι της προμήθειας, της αποθήκευσης και της πώλησης ποσοτήτων κάνναβης, άλλοι λειτουργούσαν ως “βαποράκια” κι άλλοι ως “τσιλιαδόροι”. Κατά πληροφορίες, ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” φαίνεται ότι ζει καιρό στη χώρα μας και δεν προέρχεται από το πρόσφατο κύμα των μεταναστών και προσφύγων που βρέθηκαν στην Ελλάδα.

Κατά την ίδια έφοδο, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών, της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπως επίσης συνάδελφοί τους από την Άμεση Δράση, συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα, κατηγορούμενα για κατοχή ναρκωτικών, χωρίς να προκύπτει όμως κάποια σχέση με τη δράση του παραπάνω κυκλώματος, ενώ έγιναν και έντεκα προσαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση ήλθε στη συνέχεια ανάλογων επιχειρήσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες στην πλατεία της Ροτόντας, όπου η κατάσταση με τη δράση των εμπόρων του “λευκού” θανάτου έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το προ 10ημέρου αιματηρό επεισόδιο με τρεις τραυματίες, το οποίοι οι διωκτικές Αρχές αποδίδουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ διακινητών ναρκωτικών.

Όπως σημειώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είναι η πρώτη φορά που κατόπιν επιχείρησης στη Ροτόντα εξαρθρώνεται οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, καθώς στις προηγούμενες επιχειρήσεις οι συλληφθέντες ήταν κυρίως “βαποράκια” και χρήστες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης