Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 16:21
Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα
Σε σειρά συλλήψεων για μεταφορά λαθραίων ποτών και καπνού έκαναν τις τελευταίες 24 ώρες αστυνομικοί στο τελωνείο του Προμαχώνα και σε περιοχές της Πέλλας και της Ημαθίας.

Ειδικότερα, συνελήφθη χθες το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 62χρονος ημεδαπός, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 φιάλες αλκοολούχων ποτών, τα οποία είχε εισάγει χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία ποτά θα σταλούν στο αρμόδιο τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας.

Εξάλλου, στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, συνελήφθησαν χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, δύο ημεδαποί ηλικίας 37 και 40 ετών, καθώς σε όχημα που επέβαιναν διαπιστώθηκε να εισάγουν και να κατέχουν 36 συσκευασίες με γεωργικά φάρμακα χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ετικέτα έγκρισης από το αρμόδιο υπουργείο, καθώς και δύο δοχεία με 50 λίτρα βενζίνη, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε και το όχημα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα.

Επιπλέον, χθες το μεσημέρι συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Προμαχώνα και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 50χρονος ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που έγινε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν 30 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία ποτά κατασχέθηκαν, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί στα Γιαννιτσά, συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με ποσότητα λαθραίου καπνού 1 κιλού και 90 γραμμαρίων. Ο λαθραίος καπνός θα σταλεί στο Τελωνείο Σκύδρας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας.

Επίσης, χθες το πρωί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 61χρονος ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 36 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 1 κιλού και 800 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Οι λαθραίες συσκευασίες καπνού θα σταλούν στο Τελωνείο Βέροιας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 16:23