Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ξένων για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, 07:37
Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ξένων για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Στη σύλληψη τριών ατόμων ηλικίας 23, 19 και 25 ετών προχώρησαν χθες το μεσημέρι στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του νόμου «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο 23χρονος έξω από την οικία του στη Θεσσαλονίκη να έχει στην κατοχή του και να μεταφέρει εντός σακούλας διακόσια πακέτα τσιγάρων, διάφορων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ παράλληλα, στον ακάλυπτο χώρο της εν λόγω οικίας, εντοπίστηκαν ο 19χρονος και ο 25χρονος κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν και ακινητοποιήθηκαν.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα σε παρακείμενο υπόγειο διαμέρισμα, όπου εντοπίστηκαν 1.637 πακέτα τσιγάρων διάφορων επωνυμιών και έξι συσκευασίες καπνού των 50 γρ. έκαστη, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, 09:16