Στη σύλληψη τριών ατόμων που είχαν στήσει μια κερδοφόρα όπως φαίνεται «επιχείρηση» προχώρησε η Δίωξη Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Αλλοδαπών, έπειτα συντονισμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για 60χρονο άντρα, τον 35χρονο γιό του κι έναν 59χρονο συνεργό τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για Παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, όπου εντοπίστηκαν στις περιοχές Αξιούπολης και Λιμνότοπου Κιλκίς και συνελήφθησαν οι δύο μεγαλύτεροι σε ηλικία διακινητές, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με δύο διαφορετικά Ι.Χ. αυτοκίνητα, συνολικά εννέα αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε δεύτερο χρόνο συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και ο 35χρονος (γιός του 60χρονου), ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, τρεις Αφγανοί και έξι υπήκοοι Ιράν, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, θα μεταφέρονταν στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο, καταβάλλοντας έκαστος το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, μετά το πέρας της διακίνησης.

Σημειώνεται ότι οι τρεις διακινητές, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο και να διαφύγουν τη σύλληψη, ανέπτυξαν ταχύτητα στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των μεταφερόμενων αλλοδαπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατασχέθηκαν τα τρία παραπάνω οχήματα, ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς και πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης