Της Άντζελας Πεΐτση

Σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) προχώρησαν από νωρίς το πρωί τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ).
Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί την κλιμάκωση μιας σειράς δράσεων της Εκτελεστικής Γραμματείας, εν όψει του πανελλαδικού – πανεργατικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητοποίηση των 50 και πλέον μελών του ΠΑΜΕ επί της οδού Τσιμισκή είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για τα «αντιασφαλιστικά και αντιλαϊκά σχέδια» -όπως τα χαρακτηρίζουν- της κυβέρνησης.

Όπως υποστηρίζουν, «κεφάλαιο – Ε.Ε.- κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα» και καλούν όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την εφαρμογή των μέτρων σε συστράτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του στο zougla.gr, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Στολτίδης, τόνισε: «Στέλνουμε σαφές μήνυμα προς τους εργοδότες και το πολιτικό προσωπικό της χώρας πως δεν πρόκειται να τους αφήσουμε “ήσυχους”. Όπου εφαρμόζονται τα μέτρα που εκφράζουν τα συμφέροντα τους και οδηγούν στην απόλυτη πείνα, εξαθλίωση και ανεργία το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, θα μας βρουν απέναντι στη λογική του να μη βρουν καμία εφαρμογή. Καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζομένους που συνθλίβονται από τα μέτρα του μνημονίου, να δώσουν “ταξική” απάντηση σε μία τέτοια συμμαχία, που θα τους οδηγήσει στην απαλλαγή από τα δεινά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης