Yπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση Ελλήνων και Σκοπιανών αντιεξουσιαστών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην περιοχή υπάρχουν δυνάμεις ασφαλείας και κλούβες των ΜΑΤ, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει η Αγίου Δημητρίου από το ύψος της Ίωνος Δραγούμη μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου λόγω πληροφοριών για αντισυγκέντρωση από πατριωτικές ομάδες και της περιφρούρησης από αντιεξουσιαστές πέριξ του ΕΚΘ. Στο πλαίσιο αυτό, είχε απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων και πεζών στο τμήμα της Αγίου Δημητρίου μπροστά από τον Ιερό Ναό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 6 μμ ο δρόμος άνοιξε. Ωστόσο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στο σημείο μέχρι να ολοκληρωθεί η συνάντηση.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο σημείο για περιφρούρηση του χώρου, λόγω της εκδήλωσης Ελλήνων και Σκοπιανών αναρχικών που πραγματοποιείται στο ΕΚΘ, συνεπλάκη με άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη δύο ατόμων. Στα επεισόδια τραυματίστηκε στο πόδι ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 424 Νοσοκομείο.

 

Πηγή: voria.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης