Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, συνέλαβαν έπειτα από καταδίωξη 25χρονο αλλοδαπό – μέλος συμμορίας, ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Κυριακής, στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάθμευσης σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία ανέπτυξε ταχύτητα, συνεχίζοντας την πορεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το όχημα ακινητοποιήθηκε πλησίον του οικισμού Σχολαρίου και συνελήφθη ο οδηγός του.

Έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά συνολικά 10 αλλοδαπών που επέβαιναν στο παραπάνω όχημα (εκ των οποίων τρεις ανήλικοι και ένας ενήλικας ήταν τοποθετημένοι στον χώρο των αποσκευών) και οι οποίοι στο σύνολό τους στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Επιπροσθέτως, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Ασπροβάλτας και Κερδυλίων, εντοπίστηκαν, πλησίον εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου, επτά παράτυποι μετανάστες και ένας στον χώρο των αποσκευών, τους οποίους, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μετέφερε έτερος συνεργός – μέλος της συμμορίας, που αναζητείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από περιοχή του Νομού Έβρου, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ για τη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης