Μπορεί η επιβατική κίνηση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 80%, λόγω του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της εξάπλωσής του, ωστόσο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι καθημερινές εργασίες απολύμανσης και εντατικού καθαρισμού του στόλου, όπως διαβεβαιώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), Γιάννης Τόσκας.

«Σήμερα, στους δρόμους του Νομού Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν περίπου 200 οχήματα που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο. Καθημερινά, τα λεωφορεία κινούνται με δύο ή και τρία άτομα το πολύ, ενώ ακόμη και τις ώρες αιχμής, που είναι 7-9 το πρωί και 2-4 το μεσημέρι, ο αριθμός των επιβατών δεν ξεπερνά τους δέκα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τόσκας, δίνοντας την εικόνα της επιβατικής κίνησης εν μέσω κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΟΣΕΘ διαβεβαιώνει ότι παρακολουθεί με λεπτομέρεια όλες τις καθημερινές ενέργειες των παρόχων (ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ) ώστε «να τηρούνται αυστηρά και κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας» και στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει ότι είναι διαρκείς οι έλεγχοι για την «απαρέγκλιτη και σχολαστική» τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά του COVID-19.

Ήδη, όπως επισημαίνεται, τοποθετήθηκαν ειδικές ταινίες και πλέξιγκλας στα οχήματα που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο, ώστε να απομονώνεται ο οδηγός και από τις οθόνες τηλεματικής δίνονται οδηγίες στους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις των περίπου δύο μέτρων ακόμα και εντός οχημάτων, αλλά και να παίρνουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης