Συνεχίζουν για έκτη συνεχή μέρα την απεργία τους οι φοιτητές του Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος Μουδανιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση του τμήματός τους βάσει του σχεδίου «Αθηνά» και τη μεταφορά του στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Την απεργία πείνας ξεκίνησαν δέκα φοιτητές μέσα στη Σχολή τους στα Μουδανιά, ωστόσο χθες εγκατέλειψαν την προσπάθεια δύο από αυτούς, καθώς παρουσίασαν ελαφρά προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φοιτητές, κυρίως τριτοετείς, ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας παράταση της εφαρμογής της μεταφοράς, προκειμένου να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, διαφορετικά – όπως υποστηρίζουν – η μετεγκατάστασή τους θα τους κοστίσει τη διακοπή των σπουδών τους, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Τη συμπαράσταση στην απεργία πείνας των φοιτητών εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΤΕΙΘ, μέλη του οποίου επισκέφθηκαν χθες τη Σχολή στα Μουδανιά και παρέδωσαν στους απεργούς πείνας χυμούς και νερά, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της υγείας τους και ζήτησαν από την πολιτεία να άρει την απόφασή της για μεταφορά του τμήματος.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης