Σε μια καταγγελία που θα κάνει τους «fast and furious» ιδιοκτήτες οχημάτων στη Θεσσαλονίκη να «τρίβουν τα χέρια τους» προχώρησαν συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με διαταγή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης όλα τα λεγόμενα «γρήγορα» περιπολικά της Άμεσης Δράσης παραχωρήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, πρόκειται για 26 αυτοκίνητα 2000 και 1800 κυβικών τούρμπο, τα περισσότερα από τα οποία είχαν συντηρηθεί με χρήματα από την τσέπη των πληρωμάτων της αποκαλουμένης «αιχμής του δόρατος» της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραχώρηση των συγκεκριμένων οχημάτων έγινε μετά την ενίσχυση του στόλου της Άμεσης Δράσης με 28 νέα αυτοκίνητα τα οποία προμηθεύτηκε πριν από λίγες μέρες. Όμως σε επιχειρησιακό επίπεδο υπολείπονται ιπποδύναμης ενώ είναι και πετρελαιοκίνητα. «Τα νέα οχήματα είναι 1500 κυβικών εκατοστών και πετρελαιοκίνητα. Δεν έχουν τις τεχνικές προδιαγραφές για να κάνουν μια καταδίωξη. Θα μπορούσαν να παραμείνουν έστω κάποια από τα παλιότερα αυτοκίνητα τα οποία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να καταδιώξουν με εξαιρετικά αποτελέσματα» λέει ένας από τους παλιότερους Αμεσοδρασίτες.

Τα στελέχη της υπηρεσίας προσπάθησαν να εξηγήσουν στον Γενικό Αστυνομικο Διευθυντή Θεσσαλονίκης το επιχειρησιακό κενό που προκαλείται. «Η απάντηση ήταν αρνητική και για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ποια είναι η επιβράβευση στο περίσσιο φιλότιμο των αστυνομικών της πρώτης γραμμής που προσφέρουν πολλά παραπάνω από αυτά που είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν… Με αυτό τον τρόπο, ενώ φαινομενικά έχει ενισχυθεί σημαντικά ο στόλος των περιπολικών της Άμεσης Δρασης στην πράξη αποδυναμώνεται. Γιατί αναγκάζεται να διώξει οχήματα που μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενωτική Μαχητική Αστυνομική Συσπείρωση (ΕΜΑΣ).  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης