Σχεδόν ένα κιλό κοκαΐνη και ποσότητα χασίς εντόπισαν αστυνομικοί ύστερα από έφοδο σε τρία διαμερίσματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ξεπερνάει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., τις 85.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο 24χρονοι και δύο 26χρονες, που είναι ζευγάρια, και σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για από κοινού κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, κατ’ επάγγελμα. Μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι δύο άνδρες κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου που είχαν πληροφορίες για τη φερόμενη δράση των συλληφθέντων διαπιστώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό -εν μέσω καραντίνας λόγω της πανδημίας- πραγματοποιούσαν ύποπτες συναντήσεις, μικρής διάρκειας, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από δύο διαμερίσματα κι ένα τρίτο -που λειτουργούσε ως «καβάτζα»- κατασχέθηκαν 936,4 γραμμάρια κοκαΐνη, 111 γραμμάρια χασίς, όπως επίσης τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, φαρμακευτικά σκευάσματα για τη νόθευση κοκαϊνης, ένα πιστόλι κρότου με φυσίγγια κ.ά.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγραφα, οι δράστες εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν τουλάχιστον 85.000 ευρώ από τη διακίνηση των ναρκωτικών. Εκτιμάται -δε- κατά τα ίδια έγγραφα ότι οι τιμές για την απόκτηση κοκαΐνης και κάνναβης εμφανίζονται αυξημένες συγκριτικά με την περίοδο προ κορωνοϊού, κάτι που αποδίδεται στην περιορισμένη διακίνηση λόγω των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό στη διασπορά του νέου κορονοϊού και της ενισχυμένης αστυνομικής παρουσίας στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης