Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη (16/2), οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης δίνουν «ραντεβού» στην αερογέφυρα Θέρμης μετά των αγροτικών μηχανημάτων τους στις 14:00 το μεσημέρι. Χθες, Κυριακή (13/2) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αγροτών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με τους παραγωγούς να αποφασίζουν να μετακινήσουν τα τρακτέρ τους από τις πλατείες στους κεντρικούς δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας (περιοχές Αμύνταιου, Αιγίνιου, Χαλκιδικής, Γιαννιτσών, Κουφαλίων, Ευρωπού και Αλεξάνδρειας), έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες (13/2), αποφάσισαν να παραμείνουν στο μπλόκο της Χαλάστρας, δίχως ωστόσο να διακόπτουν την κίνηση των οχημάτων.

Πηγές από την περιοχή, αναφέρουν στο GRTimes ότι οι αγρότες δε θα προχωρήσουν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις, καθώς αναμένουν να αξιολογήσουν τις κινήσεις του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά.

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών, είναι τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.α.), αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Πηγή: Grtimes.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης