Τα 90 του χρόνια “γιορτάζει” το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στην πόλη το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα «κατηφορίζει στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου κατεβάζει μερικές από τις δραστηριότητες και τα εργαστήριά του», σύμφωνα με τον πρύτανη, καθηγητή Περικλή Μήτκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εορταστικό διήμερο, υπό τον τίτλο “ΑΠΘ στην πόλη”, θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2016. Η έναρξη των δράσεων θα γίνει από τον πρύτανη του ΑΠΘ, το Σάββατο, στις 12.00, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Εικαστικές δράσεις, επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, ο μαγικός κόσμος της Χημείας, Φυσικά Μαγικά, πειράματα από απόσταση, Μαγικά Υλικά, λογοτεχνικό κυνήγι θησαυρού, η ισορροπημένη διατροφή, προγραμματισμός ρομπότ με κύβους, η ομάδα Ρομποτικής PANDORA, η ομάδα AMANDA με την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για την ολιστική αντιμετώπιση του bullying, η Ομάδα ARISTURTLE με το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, η Ομάδα Aristotle Racing Team (ART) με το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο ART-16, το ιστιοφόρο σκάφος “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” του ΑΠΘ και άλλα πολλά συνθέτουν το πρόγραμμα των δράσεων, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης