Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η μητέρα που κατηγορείται για fake news για τα self tests

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, 12:12
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η μητέρα που κατηγορείται για fake news για τα self tests

Λίγη ώρα πριν τις 12:00 πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης η Σοφία Ρωμαίου, μητέρα μαθητή στον Εύοσμο, η οποία κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σχετικά με τα self tests για τον κορωνοϊό.

Η 49χρονη συνελήφθη χθες με τη διαδικασία του αυτοφώρου και κλήθηκε σήμερα να δώσει εξηγήσεις ενώπιων του Εισαγγελέα. Κατηγορείται ότι μέσω αναρτήσεών της στα social media καλούσε κι άλλους γονείς να αντιδράσουν στα self tests.

Συμπαράσταση ατόμων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Νωρίτερα, συγγενείς και φίλοι της κατηγορουμένης συγκεντρώθηκαν στην είσοδο των δικαστηρίων, χωρίς κανένας από αυτούς να τηρεί τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, καθώς δεν φορούσαν μάσκες.

Η αστυνομία επενέβη ώστε να τους απομακρύνει από το σημείο, έγιναν παρατηρήσεις σχετικά με τις μάσκες και στη συνέχεια διενεργήθηκε και έλεγχος.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο εισαγγελέας ζήτησε τη διενέργεια και τον σχηματισμό δικογραφίας σχετικά με αναρτήσεις στα social media από πολίτες που παροτρύνουν τους μαθητές του Λυκείου να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς τη βεβαίωση των self tests, ως ένδειξη αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική, ενώ ζητούν από γονείς άλλων παιδιών να προχωρήσουν σε μηνύσεις διευθυντών.

Πηγή: thesstoday.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, 12:25