Πορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), ζητώντας να σταματήσει ο διαγωνισμός για την πώληση της εταιρείας.

Η πορεία πέρασε και σταμάτησε για λίγη ώρα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, και συνεχίζεται με κατεύθυνση το Διοικητήριο, όπου και θα ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός διενεργείται από τον εκκαθαριστή (Ernst & Young) και προβλέπει την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών έως τις 15 Μαΐου, με ελάχιστο τίμημα τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνει η ΕΛΒΟ υπό δημόσιο έλεγχο και δηλώνουν την ανησυχία τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, εκφράζουν υπόνοιες ότι απειλείται περίπου «το ένα τρίτο» των σημερινών 337 θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να σταματήσει ο διαγωνισμός, υπάρχει δυνατότητα να παραμείνει η ΕΛΒΟ υπό δημόσιο έλεγχο για να επιτελεί τον εθνικό της ρόλο, να έρθουν δουλειές και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Θεόδωρος Αλιόγκας.

«Πουλούν την εταιρεία όσο κοστίζει ένα σύγχρονο άρμα από αυτά που κατασκευάζει και δεν διασφαλίζουν ούτε τις θέσεις εργασίας» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Η πορεία των εργαζομένων ξεκίνησε από τα δικαστήρια, όπου συζητήθηκε η από τριετίας προσφυγή των εργαζομένων της ΕΛΒΟ για την καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος. Η απόφαση θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης