Μακεδονία: Τεστ κορωνοϊού σε 40 οικίσκους που τοποθετούνται σε νοσοκομεία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, 17:57
Μακεδονία: Τεστ κορωνοϊού σε 40 οικίσκους που τοποθετούνται σε νοσοκομεία

Σαράντα προκατασκευασμένοι οικίσκοι θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού. Τους πρώτους οικίσκους παρέδωσε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει σταδιακά η διανομή όλων των οικίσκων στα νοσοκομεία από τις διοικήσεις της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Περιφέρειας για την στήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας στην Περιφέρεια.

«Με τους οικίσκους, αποφορτίζουμε τα κτίρια των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, προστατεύουμε τους ασθενείς, δημιουργούμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς χώρους για τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού και παρέχουμε ακόμη ένα όπλο στη μεγάλη μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση της πανδημίας» πρόσθεσε.

Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια των 40 οικίσκων ανέρχεται σε 496.000 ευρώ, ενώ οι 21 θα εγκατασταθούν στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ και οι 19 στης 4ης ΥΠΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, 17:57