Tο πρόγραμμα των παρελάσεων στο πλαίσιο των εθνικών επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη ορίζεται ως εξής:

Στις 27 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00΄π.μ., θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Γ΄ Σώμα Στρατού από τα παρακάτω σχολεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1) 11o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, ως εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

2) Πειραματικό Γυμνάσιο Π.Σ.Π.Θ., ως εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, στις 27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12.30΄, σχολεία με τον Σημαιοφόρο και τους Παραστάτες και με μια αντιπροσωπεία μαθητών (αγόρια και κορίτσια), θα καταθέσουν στέφανα στα μνημεία των Ηρώων, στις Προτομές και στους Ανδριάντες. Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί και η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή στις 11.00΄π.μ., με αφετηρία τη Διαγώνιο και τερματισμό την Ι. Δραγούμη (ο χώρος επισήμων στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος τα σχολεία που ορίστηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς και τα τμήματα των Σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη, 28 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η στρατιωτική παρέλαση. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της στρατιωτικής παρέλασης.

Διαβάστε επίσης:
Στη Θεσσαλονίκη ο Παπούλιας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης