Συγγενείς, φίλοι, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπρόσωποι των αρχών είπαν το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Παπαζάχο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ενώ η ταφή θα γίνει αύριο Κυριακή στις 12.00 στο Σμόκοβο Καρδίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, επισήμανε πως η επιστημονική κοινότητα αποχαιρετά έναν κορυφαίο επιστήμονα, έναν κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο γεωφυσικό και σεισμολόγο.

«Η ακαδημαϊκή κοινότητα αποχαιρετά σήμερα έναν κορυφαίο δάσκαλο ο οποίος δημιούργησε δεκάδες πανεπιστημιακούς καθηγητές. Η κοινωνία αποχαιρετά έναν άνθρωπο με ιδιαίτερες ευαισθησίες, όχι μόνο πάνω στα θέματα των σεισμών, αλλά και στα θέματα, αλλά και σε ευρύτερα κοινωνικά θέματα» πρόσθεσε.

Τον κύκλο των επικήδειων έκλεισε ο γιος του Βασίλη Παπαζάχου, Κώστας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων σε σημεία που σημάδεψαν τη ζωή του πατέρα του, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεταξύ άλλων και για τα φρονήματα του μέχρι να σπουδάσει και να καταφέρει να καταξιωθεί στον επιστημονικό χώρο, στο στήριγμα της ζωής του τη σύζυγό του Κατερίνα, αλλά και στις σχέσεις που είχε με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, όπως με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτός ήταν ο πατέρας μου. Ένας άνθρωπος μαχητής, ένα φτωχόπαιδο από το Σμόκοβο το οποίο πάλεψε μια ζωή και το οποίο πραγματικά έδωσε μία άλλη σημασία στην έννοια του επιστήμονα και του ανθρώπου αγωνιστή” υπογράμμισε  ο Κώστας Παπαζάχος.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης