Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρία άτομα που συνελήφθησαν, κατηγορούμενα ως μέλη σπείρας. Οι συλληφθέντες σκόπευαν να διοχετεύσουν μεγάλο αριθμό πλαστών χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα και σε χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Η μεγαλύτερη ποινή, αυτή των 18 χρόνων, επιβλήθηκε σε έναν 41χρονο, που φέρεται να είναι το ηγετικό στέλεχος της σπείρας, και μετά την ετυμηγορία οδηγήθηκε στη φυλακή. Η 38χρονη σύζυγός του καταδικάστηκε σε 8 χρόνια και 3 μήνες, αλλά το δικαστήριο την άφησε ελεύθερη ενόψει του Εφετείου. Στη φυλακή οδηγήθηκε κι ένας 34χρονος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 9 μηνών. Σε αντίθεση με τους παραπάνω, το δικαστήριο αθώωσε δύο άνδρες που κάθισαν στο εδώλιο για την ίδια υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σπείρα, κατά τη δικογραφία, κατείχε -μεταξύ άλλων- 675.000 πλαστά δολάρια σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, οκτώ δοκιμαστικές έγχρωμες εκτυπώσεις των 500 ευρώ η καθεμιά και 15.000 φύλλα χαρτιού στα οποία υπήρξαν ημιαποτυπωμένα νομίσματα των 100 δολαρίων.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, o 41 ετών κατηγορούμενος νοίκιαζε τυπογραφείο στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, όπου εκτύπωνε πλαστά χαρτονομίσματα. O ίδιος, απολογούμενος, είπε ότι η εκτύπωση των χαρτονομισμάτων αποτελούσε μέρος δικών του ερευνών για την τελειοποίηση συστημάτων ασφαλείας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πέρσι τον Απρίλιο ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, όταν μέλη της σπείρας επιχείρησαν να πουλήσουν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, συνολικής αξίας 80.000 δολαρίων, έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης