Βραδιά αλληλεγγύης στους μακροχρόνια ανέργους της Θεσσαλονίκης οργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης (ΕΚΘ). Η διοίκηση του ΕΚΘ, σε συνεργασία με επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, παρέδωσε σε 200 οικογένειες μακροχρόνια ανέργων δωροεπιταγές 100 ευρώ και τρόφιμα αξίας πάνω από 100 ευρώ, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

«Το 2012 ήταν η χειρότερη χρονιά για τους εργαζόμενους της χώρας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, όπου η ανεργία έφτασε στο 35%», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, και ευχήθηκε να μην υπάρξει άλλη τέτοια χρονιά. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του προηγούμενου προέδρου του ΕΚΘ, Νίκου Γιαννόπουλου, που ήταν ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας και «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ένα χορευτικό συγκρότημα, κρασί και γλυκά οι συνδικαλιστές του ΕΚΘ προσπάθησαν να δώσουν μια Χριστουγεννιάτικη πινελιά στη ζωή των μακροχρόνια ανέργων που βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν βλέπουν «φως στο τούνελ» και παρακολουθούν καθημερινά κι άλλους εργαζόμενους να παίρνουν το δρόμο της ανεργίας.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης