Θεσσαλονίκη: Χίλια πεντακόσια παιδιά στα θερινά προγράμματα του Δήμου Θέρμης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 16:38
Θεσσαλονίκη: Χίλια πεντακόσια παιδιά στα θερινά προγράμματα του Δήμου Θέρμης

Χίλια πεντακόσια παιδιά συμμετέχουν στα θερινά προγράμματα του Δήμου Θέρμης, που υλοποιούν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) και τα κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του δήμου.

Συγκεκριμένα, πάνω από 860 παιδιά απόλαυσαν τα θαλάσσια μπάνια τους με την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής, παρουσία ναυαγοσώστη και γιατρού σε κοντινές παραλίες με το πρόγραμμα "Παιδί και Θάλασσα" της ΔΕΠΠΑΘ.

Στα προγράμματα καλοκαιρινής φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης συμμετείχαν 550 περίπου παιδιά. Σήμερα ολοκληρώνονται τα προγράμματα που διοργάνωσαν φέτος τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής στο Ν.Ρύσιο, τον Τρίλοφο και τα Βασιλικά, ενώ στη Θέρμη το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι την 31η Αυγούστου 2019. Επίσης, σήμερα ολοκληρώνονται και τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης που υλοποίησε η ΔΕΠΠΑΘ στο Τριάδι, τη Ν.Ραιδεστό, το Ν.Ρύσιο και τον Τρίλοφο.

Άλλωστε, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το καλό παιδικό βιβλίο, μέσα από τις δράσεις φιλαναγνωσίας και εξερεύνησης "Για Φαντάσου" που διοργανώνει η ΔΕΠΠΑΘ μέσω της δημοτικής βιβλιοθήκης σε όλο το δήμο Θέρμης. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί έξι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν 95 παιδιά. Το πρόγραμμα έχει σταματήσει για τρεις εβδομάδες και θα συνεχιστεί από τις 19 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Από τις 26 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου τα παιδιά με αναπηρία θα πάνε στην κατασκήνωση με τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής και θα φιλοξενηθούν σε παραθαλάσσια δομή πιστοποιημένη για ΑΜΕΑ. Αρκετές είναι και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το Cine Θερμαΐς ειδικά για τα παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 16:39