Στη σύλληψη ενός 47χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 11 καταδικαστικές αποφάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων για φορολογικά αδικήματα, προχώρησαν χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων διαπιστώθηκε ότι εις βάρος του 47χρονου εκκρεμούν αποφάσεις από διάφορα δικαστήρια, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 35 ετών και πέντε μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, οι συγκεκριμένες καταδίκες αφορούν στην ιδιότητά του ως διαχειριστή εταιρείας, το αντικείμενο της οποίας είναι οι κατασκευαστικές εργασίες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ίδιος κρίθηκε ένοχος για τις εξής πράξεις που είναι κατ’ εξακολούθηση: έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων (με συνολική αξία άνω των 200.000 ευρώ), φοροδιαφυγή με έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων (η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ), παράβαση σχετικά με τη φορολογία, μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, παράβαση του νόμου περί επιταγών και πλαστογραφία.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, εναντίον του εκκρεμούν και δύο διατάξεις του προέδρου Εφετών Αθηνών, όπως επίσης βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά. Ο 47χρονος οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα εκτέλεσης αποφάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης