Στο πάρκο Τσιρογάννη μπροστά από τον Λευκό Πύργο διαμένουν τον τελευταίο μήνα άστεγοι, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής.

Στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο αλλά και επάνω στο πεζοδρόμιο της Εθνικής Αμύνης, πλάι στις σκάλες της Λέσχης Αξιωματικών, μπροστά από τον κινηματογράφο «Αλέξανδρο» και στο πάρκο Τσιρογιάννη, έχουν βρει καταφύγιο περίπου 5 με 6 άστεγοι τον τελευταίο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά μήκος του πεζοδρομίου επί της οδού Εθνικής Αμύνης έχουν τοποθετήσει χάρτινες κούτες, κουβέρτες, μπουκάλια και διάφορα άλλα αντικείμενα, κοιμούνται εκεί, πίνουν, μαλώνουν μεταξύ τους και δημιουργούν φασαρίες.

Κάτοικος της περιοχής περιγράφει στην ThessNews την άσχημη κατάσταση του πεζοδρομίου και του πάρκου από τα σκουπίδια που πετούν εκεί και τα σπασμένα μπουκάλια. «Ουρούν όπου βρουν, ακόμα και στις σκάλες της Λέσχης Αξιωματικών, μεθούν και μαλώνουν μεταξύ τους. Είναι αλλοδαποί άστεγοι που επαιτούν δημιουργώντας προβλήματα. Έχουμε ειδοποιήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης και επανειλημμένως την αστυνομία, αλλά δεν έχει βρεθεί μια λύση».

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει έρθει σε επαφή μαζί τους, αλλά αρνούνται να φιλοξενηθούν σε κάποια δομή. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από τη στιγμή που αρνούνται να πάνε στο υπνωτήριο ή σε κάποια άλλη δομή του Δήμου. Η ομάδα Street walkers, που απαρτίζεται από κοινωνικό λειτουργό, γιατρό και διοικητικό προσωπικό, έχει επανειλημμένως μιλήσει μαζί τους χωρίς αποτέλεσμα. Δεν θέλουν να φύγουν» προσθέτει ο αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα είναι γνωστή πλέον στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Άστεγοι βρίσκουν πόστα σε κομβικά σημεία για επαιτεία και αναγκάζονται να αρνηθούν οποιαδήποτε βοήθεια ή φιλοξενία σε δομές. Δυστυχώς είναι άνθρωποι «αδύναμοι» που πολλές φορές πέφτουν θύματα κυκλωμάτων επαιτείας γειτονικής χώρας, χωρίς η αστυνομία να μπορεί να βάλει ένα τέλος στην εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων.

Πηγή: thessnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης