Θεσσαλός πνευμονολόγος φέρεται σε διάγνωση Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας να έχει κάνει τις ίδιες εξετάσεις στον ίδιο ασθενή πέντε φορές.

Μεταξύ των υποθέσεων που αποκαλύφθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, συγκαταλέγεται και Θεσσαλός πνευμονολόγος ο οποίος εμφάνισε δαπάνες άνω των 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραβάτες γιατροί εντοπίστηκαν και στην Πελοπόννησο όπου οφθαλμίατρος φέρεται να έκανε αυτοπαραπομπές σε πλασματικό ασθενή, ζητώντας έξι φορές τις ίδιες εξετάσεις. Κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς σε γιατρούς παρουσιάστηκαν και σε Αθήνα και Μακεδονία.

Πάντως, το νεοεκλεγέν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Τσάμης που ρωτήθηκε για το θέμα, εξέφρασε τη δυσφορία του ότι δεν ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία, αλλά βάλλεται η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου κλάδου με γενικές και αόριστες ανακοινώσεις.

Όπως είπε, κάθε περίπτωση εντοπισμού παραβατικής συμπεριφοράς θα πρέπει να ελέγχεται, να στοιχειοθετείται το αδίκημα και να ενημερώνονται οι Σύλλογοι για να κινούν πειθαρχικές διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Ταχυδρόμος

Διαβάστε επίσης:

Δίωξη για μίζες σε γιατρούς, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 11:31

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης