Θράκη: Πέντε εκ. ευρώ για εξοπλισμό σχολείων και αστυνομίας από την Περιφέρεια

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 00:31
Θράκη: Πέντε εκ. ευρώ για εξοπλισμό σχολείων και αστυνομίας από την Περιφέρεια
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Πράξη «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας σχολικών μονάδων Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας ΑΜΘ», προϋπολογισμού 2.909.531 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020».

Η Πράξη αφορά στην ενίσχυση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας κατά τη διδακτική διαδικασία στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση.

Η Πράξη θα επιτρέψει την προμήθεια και αξιοποίηση εξοπλισμού Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας όπως σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ασύρματα σημεία πρόσβασης, διακομιστές, διαδικτυακές κάμερες, διαδραστικά συστήματα και σετ ρομποτικής.

Η Πράξη αφορά σε 671 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας, όπως αυτές καθορίστηκαν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ 2014-2020 επίσης εντάχθηκε και η Πράξη προμήθειας αστυνομικού εξοπλισμού, για τις αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προϋπολογισμού 1.998.900 ευρώ.

Αφορά συγκεκριμένα στην προμήθεια οχημάτων, ασυρμάτων επικοινωνίας και φορητών ραντάρ, που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας με στόχο τη μείωση, την πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΠΗΓΗ: e-evros.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 00:31