Πυκνό χιόνι σκέπασε το πρωί της Δευτέρας την Εγνατία Οδό στο ύψος της Μέστης, ανάμεσα σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, ενώ στα λευκά ντύθηκαν περιοχές του Βόρειου Έβρου και της Ροδόπης.

Προβλήματα στον Έβρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισχυρή χιονόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα σε ολόκληρο τον Έβρο, ενώ στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού οι οδηγοί έκαναν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και κινούνταν με μεγάλη προσοχή.

Η χιονόπτωση έγινε πιο έντονη μετά τις 10.00 το πρωί, οπότε και άρχισαν να παρατηρούνται προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών αλλά και των οχημάτων, ενώ σημειώθηκαν και μικροτραυματισμοί.

Στα βόρεια σύνορα με τη Βουλγαρία, και πιο συγκεκριμένα στον μεθοριακό σταθμό του Ορμενίου, τέθηκε σε ισχύ απαγορευτικό εισόδου φορτηγών άνω των 3,5 τόνων προς αποφυγή πιθανών ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής, το οποίο είχε ντυθεί για τα καλά στα λευκά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έψαχναν αλάτι στην Εγνατία Οδό

Λευκό το τοπίο και στην Εγνατία Οδό, όπου το χιόνι άρχισε να πέφτει έντονα στο τμήμα ανάμεσα σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή με τους διερχόμενους οδηγούς να απαθανατίζουν το σκηνικό, στηλιτεύοντας παράλληλα την αργοπορία των αρμοδίων να προχωρήσουν στη ρίψη άλατος.

Οδηγοί που κινούνταν στο ορεινό οδικό δίκτυο στη Ροδόπη έπρεπε να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνταν στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Δρανιά – Οργάνη – Σμιγάδα – Μυρτίσκη – Άνω Βρυσίνη & Κάρδαμος – Κύμη, καθώς και στο επαρχιακό δίκτυο Ν. Σάντας- Κέχρου, μετά το 7ο χλμ.

Λευκά τα βουνά της Ξάνθης

Χιονόπτωση σημειώθηκε και στην περιοχή της Ξάνθη, αλλά μόνο στα ορεινά και σε συγκεκριμένες περιοχές. Στο υπόλοιπο τμήμα του Νομού επικράτησε κακοκαιρία μέχρι το μεσημέρι, ενώ το πρωί σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση για λίγη ώρα χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν προβλήματα.

ΠΗΓΗ: ThrakiToday.com, ΡΑΔΙΟ MAXIMUM

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης