Θρίλερ με 19 εκατ. ευρώ σε σπίτι στο Ψυχικό -Τι έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατία» - Τι απαντούν οι Αρχές

Θρίλερ με 19 εκατ. ευρώ σε σπίτι στο Ψυχικό -Τι έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατία» - Τι απαντούν οι Αρχές
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση περί ανακάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ 19 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ήταν τοποθετημένα σε μια κρύπτη σε σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό. 

Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Δημοκρατία» στο σημερινό πρωτοσέλιδό της αναφέροντας μάλιστα πως το ποσό αυτό ανήκε σε προβεβλημένο ισχυρό πολιτικό του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα χρήματα βρέθηκαν έπειτα από έφοδο των αστυνομικών και φορολογικών Αρχών την περασμένη Τρίτη το βράδυ.Παράλληλα επισημαίνεται πως βρέθηκαν μεγάλες δεσμίδες χαρτονομισμάτων της προηγούμενης «γενιάς», κυρίως των 50 ευρώ.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Αστυνομία είχε εδώ και καιρό πληροφορίες ότι σε συγκεκριμένο διώροφο στις αρχές της οδού Ζαλοκώστα στο Παλαιό Ψυχικό είχε «θαφτεί» ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που ανήκε σε ισχυρό πολιτικό του ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζεται, πιθανόν στο πλαίσιο της έρευνας να αξιοποιήθηκαν και στοιχεία από συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός.

Το συγκεκριμένο σπίτι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και το εντυπωσιακό είναι ότι, παρότι ήταν ουσιαστικά ακατοίκητο, το φρουρούσαν security 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Όλο αυτό το διάστημα της παρακολούθησης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, κανείς δεν μπήκε ή βγήκε από το ακίνητο, εκτός από τρεις φρουρούς (ένας στον εξωτερικό χώρο και δύο στον εσωτερικό), οι οποίοι άλλαζαν με βάρδιες.

To επίμαχο δημοσίευμα
Μετά από έφοδο της Αστυνομίας, οι φρουροί ακινητοποιήθηκαν και έπειτα από εξονυχιστική έρευνα με χρήση ειδικών μηχανημάτων έφεραν στο φως το τεράστιο χρηματικό ποσό. Η εφημερίδα δημοσιεύει μάλιστα και φωτογραφία.

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. οποιαδήποτε επιχείρηση 

Ωστόσο το μεσημέρι του Σαββάτου, η Αστυνομία με ανακοίνωσή της την οποία έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει πως καμία υπηρεσία της δεν πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό. Συγκεκριμένη η ανακοίνωση αναφέρει: «Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"».

ΣΔΟΕ: Δεν έχουμε καμία σχέση 

Το zougla.gr επικοινώνησε με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως η εφημερίδα αναφέρει πως όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αυτής πιθανόν να παραπέμπουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί. Πηγές από το δικαστικό ρεπορτάζ πάντως αναφέρουν πως ο δικηγόρος του Άκη Τσοχζόπουλου δηλώνει πως δεν έχει ιδέα και θα προχωρήσει σε αγωγές. 

Επιμένει η «Δημοκρατία» με ανακοίνωσή της

Σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα, το απόγευμα του Σαββάτου, αναφέρει:

«Αναφορικά με τους διάφορους επισπεύδοντες για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, τους καλούμε να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η «δημοκρατία» επιμένει στις πληροφορίες της. Ας μη βιάζονται ορισμένοι να αθωώσουν διεφθαρμένους πολιτικούς διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Συστήνουμε λοιπόν υπομονή και ψυχραιμία στους ανησυχούντες».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, 19:16