Θρίλερ με αγνοούμενο αλιέα στον Κορινθιακό

Θρίλερ με αγνοούμενο αλιέα στον Κορινθιακό
Από χθες το πρωί αγνοείται η τύχη ενός 46χρονου επαγγελματία αλιέα, ιδιοκτήτη και κυβερνήτη του Α/Κ «ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ» Λ.Κ. 2356 , στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.

Κατά δήλωση συγγενικών του προσώπων, ο αγνοούμενος είχε αποπλεύσει με το Α/Κ του σκάφος από αλιευτικό καταφύγιο Κιάτου, πρωινές ώρες στις 05/05/2011, για αλιευτική δραστηριότητα στις Αλκυονίδες νήσους, στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Κιάτου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι όμορες Λιμενικές Αρχές και ξεκίνησαν έρευνες με πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του 46χρονου και του αλιευτικού σκάφους.

Συγκεκριμένα στις έρευνες συμμετείχαν πέντε (05) πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα όχημα Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ, δύο (02) ελικόπτερα SUPER PUMA του Π.Ν και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τα Ε/Π-Α/Κ σκάφη «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Α.18, «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» Ν.Ελευσίνας 423, «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Ν.Κ.159, «ΣΟΦΙΑ» Λ.Κ.1453, «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Κ.145, «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Ν.Ίσθμιας 64 και το «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Ν.Ελευσίνας 278, το Ε/Γ-Ο/Γ «HELLENIC TRADER» σημαίας Ελληνικής, το Φ/Γ «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Κ.» σημαίας Ελληνικής, Ε/Κ-Τ/Ρ «VIKING IV» Ν.Π.7916, το Τ/Χ «ΑΡΓΩ» Τ. Κορίνθου 278 και περίπου δέκα (10) ερασιτεχνικά σκάφη.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ ημιβυθισμένο το Α/Κ «ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ», βορειοανατολικά του Ξυλόκαστρου.

Στο σημείο έσπευσε επίσης πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Κιάτου, με επιβαίνοντα ιδιώτη δύτη, ο οποίος κατόπιν ελέγχου, δεν εντόπισε τον 46χρονο αγνοούμενο, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το ημιβυθισμένο αλιευτικό ρυμουλκήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Ε/Κ-Τ/Ρ «VIKING IV» Ν.Π.7916 και το Ε/Π-Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»Ν.Κ.145, στο λιμάνι του Κιάτου, απ’ όπου ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα.

Η επιχείρηση των ερευνών διεκόπη χθες, λόγω σκότους και ξεκίνησε σήμερα το πρωί, με τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2011, 10:45