Στο παιχνίδι που έπαιζε μετά μανίας ο 20χρονος Νικόλας στρέφονται όλες οι έρευνες για να βρεθεί η αρχή του νήματος που θα οδηγήσει στα ίχνη του. Ο νεαρός έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 26 Νοεμβρίου, οπότε και είπε στους γονείς του ότι θα πάει για δουλειά στο Μιλάνο, όμως τα τελευταία του ίχνη εντοπίστηκαν στη Δανία. 

Η οικογένειά του θεωρεί ότι επιτήδειοι παγίδεψαν το παιδί τους μέσα από το ηλεκτρονικό παιχνίδι που έπαιζε και τον παρέσυραν σε κάποιο κοινόβιο παραθρησκευτικής οργάνωσης στη Δανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλος του 20χρονου, με τον οποίο έπαιζαν μαζί ως συμπαίκτες το συγκεκριμένο παιχνίδι, είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι ο Νικόλας ασχολιόταν με αυτό τουλάχιστον πέντε με έξι ώρες καθημερινά. Δύο μέρες πριν εξαφανιστεί, οι δυο τους έπαιζαν μαζί αυτό το παιχνίδι, ενώ εκείνος είναι το τελευταίο άτομο που μίλησε με τον Νικόλα, καθώς του έστειλε μια φωτογραφία μέσα από το αεροπλάνο, λέγοντάς του ότι πάει στη Δανία. 

Φίλος Νικόλα: «Τον τελευταίο μήνα είχε κάνει ένα ξέσπασμα»

Όπως είπε ο φίλος του 20χρονου, έναν μήνα πριν εξαφανιστεί, ο Νικόλας είχε κάνει ένα ξέσπασμα που τον είχε παραξενέψει. Είχε κάνει piercing στα μάγουλά του και είχε βάψει τα μαλλιά του πορτοκαλί. Όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό, του είπε απλώς ότι του άρεσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, είχε καταφέρει να ανέβει μόνος του κάποιες πίστες του παιχνιδιού κι έμπαινε έτσι κι έπαιζε χωρίς τον φίλο του, με αποτέλεσμα εκείνος να μη γνωρίζει με ποιους συνομιλούσε στα chatrooms κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. 

Επίσης, ξαφνικά άρχισε να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για χρήματα και να προσδοκά να έχει από το παιχνίδι αυτό χρηματική αμοιβή. Μέσα από το παιχνίδι μπορούσε να κερδίσει χρήματα, ή τουλάχιστον έτσι του έλεγαν κάποιοι. Τα ποσά κυμαίνονταν από 1.000 ευρώ, 2.000 ακόμα και μεγαλύτερα, ανάλογα με τις πίστες που ανέβαιναν οι παίκτες και κάποιους διαγωνισμούς που έπαιρναν μέρος. Μάλιστα, δήλωναν και τραπεζικούς λογαριασμούς on line, όπου και πιστώνονταν τα ποσά αυτά. 

Πλέον έχει ζητηθεί η άρση τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου. Η οικογένεια, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό ερευνητή, Γ. Τσούκαλη αναζητά τώρα ένα εξειδικευμένο άτομο στις νέες τεχνολογίες που γνωρίζει καλά πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο παιχνίδι και τα chatrooms, ώστε να ερευνήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Νικόλα για να μάθει αν έχει πέσει στα δίχτυα επιτήδειων στη Δανία.

Πώς παρασύρουν ανυποψίαστους νέους στα κοινόβια

Ο ίδιος ο Γ. Τσούκαλης επισκέφθηκε τη Δανία, όπου διαπίστωσε πως πρόκειται για τον παράδεισο των παραθρησκευτικών οργανώσεων και των κοινοβίων. Όπως είπε, πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν πέσει στα δίχτυα τέτοιων οργανώσεων που τους εκμεταλλεύονται οικονομικά. 

Οι αρχηγοί των κοινοβίων τους εκμεταλλεύονται ως εργατικά χέρια, βγάζουν χρήματα στις πλάτες τους και τους αμείβουν μόνο με την τροφή και τη στέγη που τους παρέχουν.

Σε άλλες περιπτώσεις παρασύρουν πλούσιους ανθρώπους, τους οποίους φιλοξενούν στα κοινόβιά τους, όμως εποφθαλμιούν στην περιουσία τους. 

Ανέφερε τέλος το χαρακτηριστικό παράδειγμα νεαρών Ελλήνων που είχαν πέσει στα δίχτυα τέτοιου κυκλώματος στη Δανία. Οι αρχηγοί του κυκλώματος τους είχαν πάρει τα διαβατήρια, δεν τους άφηναν να φύγουν και τελικά κατάφεραν να δραπετεύσουν, παραβιάζοντας με ένα μαχαίρι την κεντρική πύλη του κοινόβιου. Μάλιστα είναι τόσο οργανωμένα, με δικηγόρους, νομικούς εκπροσώπους ακόμα και διοικητικά συμβούλια που μπορούν εύκολα να ξεγλιστρούν από τα παράθυρα των διατάξεων του νόμου. 

Πηγή: Star

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης