Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκαν οι διακοπές ενός ζευγαριού Γάλλων 65 και 62 ετών στην Κρήτη.

Οι πολύωρες και εξονυχιστικές έρευνες, πολυμελούς ομάδας  διάσωσης, συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα σε ολόκληρη την περιοχή του μονοπατιού Ε4 χωρίς όμως να βρεθεί ίχνος του 65χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες επικεντρώθηκαν καθ’ όλο το μήκος και πλάτος του μονοπατιού σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την Σούγια προς την Αγία Ρουμέλη και ειδικά στις περιοχές «Πεύκη» και «Πολύφημος».

Όμως μέχρι και που νύχτωσε δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος του 65χρονου Γάλλου, αλλά οι ομάδες διάσωσης παραμένουν και οι έρευνες συνεχίζονται και την νύχτα και εάν δεν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα και το πρωί της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι, το πρωί της Παρασκευής και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, ξεκίνησε να περπατήσει στο δύσκολο μονοπάτι Ε4 που συνδέει την Αγία Ρουμέλη με την Σούγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την 62χρονη σύζυγο του αγνοούμενου, κάποια στιγμή και ενώ ήταν σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από την Σούγια, ο 65χρονος αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του.

τσι κάθισε κάτω από ένα δέντρο και η 62χρονη συνέχισε την πορεία προς την Σούγια προκειμένου να καλέσει σε βοήθεια.

Πράγματι, όταν έφτασε εξαντλημένη και σε άσχημη κατάσταση στην Σούγια, κάτοικοι της περιοχής, ενημέρωσαν τις αρχές.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ομάδες διάσωσης από την πυροσβεστική Χανίων και το κλιμάκιο Καμπανού, ενώ στην Σούγια μετέβη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το πλήρωμα του οποίου προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στην γυναίκα.

Δυστυχώς η επικοινωνία μαζί της ήταν δύσκολη καθώς δεν μιλά σχεδόν καθόλου αγγλικά , αλλά μόλις οι διασώστες κατάλαβαν που είχε μείνει ο 65χρονος, πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο του μονοπατιού, όπου τους είπε ότι είχε μείνει ο σύζυγός της.

Όμως όταν έφτασαν δεν τον βρήκαν και αποφασίστηκε να ενταθούν οι έρευνες με την συμμετοχή και αντρών της ΕΜΑΚ, πυροσβεστών με drone, εθελοντών από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Χανίων με ειδικό σκύλο έρευνας, καθώς και αστυνομικών.

Οι έρευνες στην διάρκεια της Παρασκευής δεν απέδωσαν, ούτε  όμως  το Σάββατο μέχρι και που νύχτωσε.

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης