Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα όπλα που βρέθηκαν χθες σε Opel Astra το οποίο εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σενάρια που αναλύουν τώρα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι δύο. Είτε το όχημα να αποτελούσε «κινητή γιάφκα» είτε οι δράστες να σχεδίαζαν χτύπημα σε στόχο κοντά στην περιοχή.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από αστυνομικές πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο ορισμένα από τα όπλα που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο να είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ στις 14 Ιανουαρίου 2013 και στην επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου 2013.

Το όχημα, το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή της Κερατέας την περίοδο του Ιανουαρίου και έφερε πινακίδες άλλου οχήματος (πλαστές), παρακολουθούνταν από την Αντιτρομοκρατική τις τελευταίες 12 ημέρες. Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα ελπίζοντας να εμφανιστούν οι «κάτοχοι» του αυτοκινήτου, αλλά εφόσον δεν εμφανίστηκε κανείς αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον έλεγχο εντοπίστηκαν τέσσερα βλήματα RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί, ένας εκτοξευτήρας RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1 με πυροκροτητές, τρία καλάσνικοφ, επτά γεμιστήρες καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου στο σημείο έσπευσαν ομάδες ΔΙ.ΑΣ. αλλά και κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να κάνουν την καταμέτρηση του βαρύ οπλισμού, ενώ το απόγευμα το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε για περαιτέρω έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Το σημείο όπου ήταν παρκαρισμένο το Ι.Χ.

Διαβάστε επίσης:
Aυτοκίνητο-οπλοστάσιο, Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014, 14:23

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης