Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού Στάθη Λαζαρίδη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 05:28
Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού Στάθη Λαζαρίδη
Στη γενέτειρά του, την ορεινή κωμόπολη Τσοτυλίου, στην επαρχία Βοΐου Κοζάνης, αναπαύεται από το απόγευμα της Τρίτης ο 37χρονος ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ., Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος πριν από οκτώ περίπου χρόνια τραυματίστηκε βαρύτατα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών, στα Ζωνιανά Κρήτης.

Στις 5 Νοεμβρίου 2007 αστυνομικοί που επέβαιναν σε 12 οχήματα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στα Ζωνιανά για τον εντοπισμό ποσοτήτων ναρκωτικών, αλλά δέχθηκαν καταιγισμό πυρών. Μια σφαίρα πολεμικού όπλου έπληξε τον νεαρό ειδικό φρουρό στον αυχένα, ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί του τραυματίστηκαν ελαφρότερα.

Από τη μέρα εκείνη ο Στάθης Λαζαρίδης έπεσε σε κώμα και όλα αυτά τα χρόνια έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ μεταφέρθηκε για θεραπεία με αεροπλάνο σε ειδική νευροχειρουργική κλινική στο Ισραήλ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια ο άτυχος αστυνομικός ήταν καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ ο πατέρας του, η μητέρα του και τα δύο του αδέλφια δεν έλειψαν από το πλευρό του και τον επισκέπτονταν συχνά, δύο και τρεις φορές κάθε μήνα, ταξιδεύοντας από το Τσοτύλι στην Αθήνα.

Η μοίρα έπαιξε όμως ένα άσχημο παιχνίδι στον νεαρό τότε αστυνομικό, καθώς το Νοέμβριο ου 2007 που τραυματίστηκε, η σύζυγός του Μαρία ήταν έγκυος και έτσι δεν κατάφερε να γνωρίσει την ηλικίας 8 ετών σήμερα κόρη του.

Η εκκλησία της κωμόπολης της Κοζάνης είχε κατακλυστεί από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης από εκατοντάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους συγχωριανοί, παλιοί συμμαθητές, φίλοι, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων από τη Δυτική Μακεδονία, κάτοικοι, αλλά και πολλοί συνάδελφοί του, ορισμένοι από τους οποίους ταξίδεψαν από την Κρήτη, όπου υπηρετούσαν μαζί με τον 37χρονο, την εποχή που σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό.











Συγγενείς και φίλοι του έλεγαν ότι ο 37χρονος ειδικός φρουρός έφυγε άδικα και αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να παραμένουν μέχρι και σήμερα ασύλληπτοι και ατιμώρητοι οι δράστες της αιματηρής επίθεσης.

Άγημα της αστυνομίας απέδωσε τιμές στον άτυχο αστυνομικό, ενώ την ώρα της κηδείας, οι κραυγές του πατέρα, που ζητούσε εξήγηση για τον άδικο χαμό του παιδιού του, σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 05:28