Χρειάστηκε να περάσουν επτά ολόκληρες ημέρες απομόνωσης από τον υπόλοιπο κόσμο, έχοντας να αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα τροφοδοσίας… λόγω ανυπαρξίας ακτοπλοϊκών δρομολογίων, για να βρεθεί μία λύση.

Τα σχολεία δεν άνοιξαν, αφού δάσκαλοι και καθηγητές δεν μπορούν να πάνε στο νησί του Άγιου Ευστράτιου, οι ψαράδες δεν μπορούν να διαθέσουν τα αλιεύματά τους και τα τρόφιμα εξαντλήθηκαν. Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν κατάληψη στο δημαρχείο και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τον αποκλεισμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποδρομολόγηση από τις 14 Απριλίου του πλοίου που εκτελεί το τοπικό δρομολόγιο από τον Άγιο Ευστράτιο για Μύρινα καθώς και η βλάβη του πλοίου «Ταξιάρχης» προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα.

Μάλιστα, ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος που δημιουργήθηκε είναι το ότι πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος μετέφερε φάρμακα και ψωμί στους αποκλεισμένους κατοίκους του νησιού.

«Για μια ακόμη φορά βιώνουμε την αδιαφορία, την απαξίωση και την ανευθυνότητα της Πολιτείας προς τους ακρίτες κατοίκους του νησιού μας». Τελικά, η λύση βρέθηκε και από αύριο αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κοινοτάρχης του Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής, μιλώντας στο zougla radio, εξέφρασε την πικρία του για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και την αδιαφορία της Πολιτείας.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Παξοί: «Μπλόκο» των κατοίκων στο λιμάνι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης